Zorgt voor hét juiste binnenklimaat

Poppe Installatietechniek

Zelfvoorzienende woning Cadzand

Poppe Installatietechniek: duurzame partner

De opdrachtgevers streefden naar een autarke woning. Een woning dat voor zijn energiebehoefte volledig zelfvoorzienend is. De klant heeft uiteindelijk gekozen voor een energieleverende woning *.

Poppe Installatietechniek streeft ernaar om voorloper te zijn in duurzame technieken. Een mooie project.

Milieuvriendelijk bouwen

Het pand wordt volledig in kruislaghout gebouwd en bestaat uit 3 wigvormige componenten, waarbij de daken bedekt worden met zonnepanelen die voldoende stroom opwekken om het huishouden te dienen. Meer info over het project vindt u op www.duurzaamgebouwd.nl.

W-installatie

Poppe Installatietechniek adviseert over de mogelijkheden van verwarmen en ventileren. En mag het W-gedeelte op zich nemen. Rol Poppe Installatietechniek:

  • cv-installatie. De warmteopwekking wordt verzorgd door een Alpha Innotec modulerende brine-water warmtepomp. Door de uitmuntende isolatie in de woning wordt enkel op de begane grond vloerverwarming aangebracht en is op de verdieping geen warmtebehoefte.
  • ventilatie-installatie: gerealiseerd door 2 stuks Duco Focus ventilatieboxen, deze worden volledig CO2 gestuurd. Er wordt enkel in de desbetreffende ruimte van de woning geventileerd waar dit ook nodig is.
  • complete binnenriolering: uitgevoerd in polyethyleen, een milieuvriendelijk en volledig recyclebaar materiaal
  • waterinstallatie

Voortraject

In het voortraject is er veel overleg geweest binnen het bouwteam. O.a. Poppe Installatietechniek, architect Syneff Consult en Aannemingsbedrijf Fraanje. Er is overleg gepleegd met enkele Nederlandse experts op het gebied van dergelijke woningen. Zij waren onder de indruk van het gemaakte ontwerp van Poppe Installatietechniek.

Meer info

Voor vragen of meer informatie over dit project, neem contact op met Nick Verhelst - 0114-684849.

* Er is aangetoond dat met de huidige stand van de techniek het mogelijk is om een autarke woning te realiseren. Echter zijn er installatietechnisch en bouwkundig diverse voorzieningen nodig om te kunnen bufferen, te kunnen regelen en monitoren. Dit maakt de complete bouw ontzettend duur. De klant heeft uiteindelijk gekozen om over te stappen van een autarke naar een energie leverende woning.

 Uitgelicht

Archief »
Veelzijdig: van vele markten thuis

Veelzijdig: van vele markten thuis

Onze medewerkers zijn van alle markten thuis. Veelzijdig! Zo kun je het Poppe-team gerust omschrijven. De medewerkers vullen elkaar goed aan. En 'kan niet' bestaat niet. Als we iets niet weten, dan zoeken we naar een creatieve oplossing.... Lees verder »

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Elke dag weer willen we klanten, leveranciers én elkaar inspireren om samen het beste eruit te halen. Een positieve instelling en een glimlach op ons gezicht. Interesse tonen in de klant of elkaar. Enthousiasme op de werkvloer is zeer belangrijk!... Lees verder »

Betrouwbare partner!

Betrouwbare partner!

Poppe Installatietechniek is een solide, serieuze partner met vakbekwame mensen. Open en eerlijk. Naar u als klant, personeel onderling en naar leveranciers. Een belangrijke kernwaarde, zodat u altijd op ons kunt u rekenen!... Lees verder »

Duurzame partner: in relaties en installaties

Duurzame partner: in relaties en installaties

Poppe Installatietechniek hecht waarde aan duurzame relaties. Met klanten, medewerkers, leveranciers en ketenpartners. Ook bij het personeel gaat Poppe Installatietechniek voor een duurzame relatie. Een fijne collegiale sfeer en een hecht team.... Lees verder »

Wij zijn zeer betrokken!

Wij zijn zeer betrokken!

Poppe Installatietechniek staat dichtbij de klant. Dat vinden we belangrijk. Korte lijntjes en persoonlijk contact. Ook steunen wij lokale initiatieven zoals sportverenigingen en evenementen. Er heerst teamspirit binnen het bedrijf. Dat is voelbaar!... Lees verder »

Nieuws

Archief »
06-09-2019

Poppe Installatietechniek neemt Installatiebedrijf van Damme & van de Vijver over

Poppe Installatietechniek neemt Installatiebedrijf van Damme & van de Vijver over

Per 1 oktober 2019 neemt Poppe Installatietechniek uit Kloosterzande, en met een tweede vestiging in Goes, Installatiebedrijf van Damme & van de Vijver uit Hulst over. Het gebrek aan bedrijfsopvolging is de reden voor deze bedrijfsovername.... Lees verder »

30-08-2019

Bezoek aan Valencia - Welkom Inulst!

Bezoek aan Valencia - Welkom Inulst!

Deze week vergezelde Ilze Poppe samen met een aantal andere ondernemers en wethouder Jean-Paul Hageman, initiatiefnemer Tragel bij hun bezoek aan Valencia. Tragel verwelkomt deze week namelijk 8 nieuwe medewerkers vanuit Valencia.... Lees verder »


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

CONTACT GEGEVENS

  • Poppe Installatietechniek
  • Adres Hulsterweg 75C, 4587 LG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.681243
  • Fax 0114.683264
  • Routebeschrijving

© Poppe Installatietechniek - KvK 58276130 - BTW NL852959709B01 | Colofon | Site map