Zorgt voor hét juiste binnenklimaat

Poppe Installatietechniek

Van achterkant sigarenkistje naar virtual reality

Blog van Erwin Maas

04-10-2018

Erwin MaasErwin Maas

"Inmiddels ben ik al een kleine 30 jaar actief binnen de installatiewereld. Ooit gestart als leerling tekenaar sanitaire techniek. Tegenwoordig hou ik me bezig met bijna alle voorkomende werkzaamheden voor onze afdeling ‘W' bij Poppe Installatietechniek. Technische ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. Zeker de laatste jaren. Een uitdagende job.

Een stuk duidelijker!

30 jaar geleden werd soms letterlijk geschetst op de achterkant van een sigarenkistje. Nu biedt de computer eindeloze mogelijkheden. De beschikbare software blijft vernieuwen. Daar waar een klant vroeger niet kon zien welke installatie hij had gekocht, bestaat er nu de mogelijkheid om installatietekeningen ‘visueel' te detailleren. Een stuk duidelijker!

Virtual reality en robots?

Bij de allernieuwste ontwikkelingen kunnen de werkzaamheden zelfs al getoond worden aan de klant middels virtual reality en/of een hologram óf op termijn zelfs via je eigen gsm. Dit is momenteel nog niet voor iedereen weggelegd. Op een gegeven moment zal dit ook gemeengoed zijn. Evenals het op het werkadres aansturen van robots voor bijvoorbeeld uitzetten van wand- & vloer sparingen en het ‘live' meekijken naar een bestaande technische installatie door een vr-bril. Erg positieve ontwikkelingen die leuk zijn om te blijven volgen.

BIM, het nieuwe samenwerken en tekenen

Tegenwoordig is ‘BIM' een hot item. Tijdens een bouwproces werken veel partijen samen. Met BIM gaat dit makkelijker en professioneler. Waar voorheen knelpunten op de werkvloer werden doorgesproken, wordt er nu in het voortraject door verschillende partijen tegelijkertijd in een digitale 3D omgeving gewerkt. Bijvoorbeeld via het 3D-modelleer programma "Revit". Het voordeel van zo'n gezamenlijk Building Information Model is dat we knelpunten in een vroegtijdig stadium kunnen signaleren. En deze gezamenlijk oplossen voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering. Het idee is om eerst wat extra energie in een project te stoppen om achteraf minder faalkosten te krijgen. Als één van de eerste BIM-projecten bij Poppe Installatietechniek hebben we onlangs bejaardenhuis ‘Antonius' in Kloosterzande opgeleverd.

Duurzame technieken

Binnen Poppe Installatietechniek houden we ons uiteraard ook bezig met duurzame technieken. We streven hierbij om klanten, waarbij we persoonlijk contact erg belangrijk vinden, zo goed mogelijk te adviseren over warmtepomp installaties, zonnepanelen en overige toekomstbestendige technieken. En natuurlijk, indien nodig, ondersteund door een mooi 3D plaatje."

Met vriendelijke groet,
Erwin Maas

 


Uitgelicht

Archief »
Veelzijdig: van vele markten thuis

Veelzijdig: van vele markten thuis

Onze medewerkers zijn van alle markten thuis. Veelzijdig! Zo kun je het Poppe-team gerust omschrijven. De medewerkers vullen elkaar goed aan. En 'kan niet' bestaat niet. Als we iets niet weten, dan zoeken we naar een creatieve oplossing.... Lees verder »

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Elke dag weer willen we klanten, leveranciers én elkaar inspireren om samen het beste eruit te halen. Een positieve instelling en een glimlach op ons gezicht. Interesse tonen in de klant of elkaar. Enthousiasme op de werkvloer is zeer belangrijk!... Lees verder »

Duurzame partner: in relaties en installaties

Duurzame partner: in relaties en installaties

Poppe Installatietechniek hecht waarde aan duurzame relaties. Met klanten, medewerkers, leveranciers en ketenpartners. Ook bij het personeel gaat Poppe Installatietechniek voor een duurzame relatie. Een fijne collegiale sfeer en een hecht team.... Lees verder »

Wij zijn zeer betrokken!

Wij zijn zeer betrokken!

Poppe Installatietechniek staat dichtbij de klant. Dat vinden we belangrijk. Korte lijntjes en persoonlijk contact. Ook steunen wij lokale initiatieven zoals sportverenigingen en evenementen. Er heerst teamspirit binnen het bedrijf. Dat is voelbaar!... Lees verder »

Betrouwbare partner!

Betrouwbare partner!

Poppe Installatietechniek is een solide, serieuze partner met vakbekwame mensen. Open en eerlijk. Naar u als klant, personeel onderling en naar leveranciers. Een belangrijke kernwaarde, zodat u altijd op ons kunt u rekenen!... Lees verder »

Nieuws

Archief »
16-05-2019

2e vestiging in Goes

2e vestiging in Goes

Kloosterzande is altijd al een perfecte plek geweest als uitvalsbasis voor de bediening van onze klanten in Zeeuws-Vlaanderen. En dat blijft het ook. Maar nu komt er een tweede vestiging van Poppe Installatietechniek bij. In Goes!... Lees verder »

14-05-2019

Het treintje moet blijven lopen!

Het treintje moet blijven lopen!

Tussen Nieuwvliet en het strand verrijst Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad. Een prachtige opdracht die Poppe Installatietechniek, via hoofdaannemer Heijmans, eind 2016 verwierf. Lees het artikel in het Plieger-magazine.... Lees verder »


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

CONTACT GEGEVENS

  • Poppe Installatietechniek
  • Adres Hulsterweg 75C, 4587 LG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.681243
  • Fax 0114.683264
  • Routebeschrijving

© Poppe Installatietechniek - KvK 58276130 - BTW NL852959709B01 | Colofon | Site map