Zorgt voor hét juiste binnenklimaat

Poppe Installatietechniek

Help, mijn cv-ketel is kapot! Wat nu?

Kies ik voor de traditionele cv of een warmtepomp?

03-04-2018

Een brede coalitie van belangenbehartigers en milieuorganisaties wil binnen drie jaar af van de traditionele cv-ketel. Vanaf 2021 zouden dan alleen nog maar meer duurzame installaties mogen worden geplaatst, zoals een gasketel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of ander duurzaam alternatief. De CO2 uitstoot moet aanzienlijk verminderen. Hoe dit zich verder ontwikkelt, is nog onduidelijk.

Maar elke cv-ketel moet ooit vervangen worden. Per wanneer is nog niet zeker, maar dát er iets gaat veranderen is wel duidelijk. Voor de aanschaf van een nieuwe ketel is het extra raadzaam om u te verdiepen in de mogelijke alternatieven. Vaak is overstappen naar een nieuwere variant, of zelfs een heel andere oplossing, een verstandige keuze.

Maar welke keuzes heeft u dan precies?

Keuze 1: een nieuwe cv-ketel

De nieuwste generatie hoog rendement ketels zijn veel energiezuiniger dan de oudere ketels. Sommige modellen zijn bovendien voorzien van zelflerende software en de meeste ketels kunnen aangesloten worden op een slimme thermostaat. Die past automatisch de verwarming aan uw gebruikspatroon aan of voorkomt met aanwezigheidsdetectie onnodig verwarmen. Echter, er zijn partijen, zoals Greenpeace, Milieudefensie en Eneco, die bij de regering lobbyen voor een afschaffing van deze traditionele cv-ketels. Ze zouden niet duurzaam genoeg zijn. Het standpunt van de politiek hierin is nog niet duidelijk. Aangezien zo'n 95% van alle huishoudens een traditionele cv-ketel hebben, verwachten we niet dat deze ineens binnen enkele jaren vervangen moeten worden.

Keuze 2: Een hybride oplossing

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een hybride (tussen) oplossing. Hierbij wordt een nieuwe generatie HR-ketel gecombineerd met een warmtepomp. De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Door het koppelen van de cv-ketel met de warmtepomp (de hybride oplossing) bespaart u al gauw 50% op uw gasverbruik. De cv-ketel zorgt voor het warm water en ondersteunt de warmtepomp op de koudere dagen wanneer het rendement van de cv-ketel hoger is dan die van de warmtepomp. We adviseren u graag of deze optie voor uw woning interessant is.

Keuze 3: 100% Duurzaam met een all-electric warmtepomp

Een gas-loze woning. Dat is waar we met z'n allen naar toe willen of eigenlijk moeten. Met een all-electric warmtepomp is dat mogelijk. Deze warmtepomp verbruikt elektriciteit om de warmte uit de warmte uit de bron te onttrekken en naar binnen te pompen. De warmtepomp zet elektrische energie om in warmte. Om het systeem volledig duurzaam te maken kunnen er zonnepanelen geplaatst worden die de stroom opwekken die de elektrische warmtepomp nodig heeft. Zo wordt een 100% duurzame oplossing gecreëerd.

Een goede isolatie

Welke keuze voor u mogelijk is en hoeveel besparing dit met zich meebrengt, valt of staat met de isolatie van uw woning. U kunt nog zulke nieuwe en zuinige apparaten aanschaffen, maar als de warmte via muren, dak, ramen en vloeren kan ontsnappen, bereikt u niet het gewenste effect. Voor isolatiemaatregelen kunt u, net als voor een warmtepomp en zonnepanelen, tegenwoordig vaak subsidie krijgen.

Vrijblijvend advies

Wat is er bij u mogelijk en hoeveel zou een nieuwe cv-ketel en/of warmtepomp kosten? Dat hangt af van uw woning en de eventueel benodigde aanpassingen aan uw huidige verwarmingsinstallatie. Poppe Installatietechniek komt uw situatie graag een keer bij u thuis bekijken. We brengen voor u de mogelijkheden in kaart en adviseren u over de kosten. Meer weten? Neem eens contact met ons op. 

  • Contactpersoon: Stefan Poppe
  • 0114-681243

Uitgelicht

Archief »
Wij zijn zeer betrokken!

Wij zijn zeer betrokken!

Poppe Installatietechniek staat dichtbij de klant. Dat vinden we belangrijk. Korte lijntjes en persoonlijk contact. Ook steunen wij lokale initiatieven zoals sportverenigingen en evenementen. Er heerst teamspirit binnen het bedrijf. Dat is voelbaar!... Lees verder »

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Elke dag weer willen we klanten, leveranciers én elkaar inspireren om samen het beste eruit te halen. Een positieve instelling en een glimlach op ons gezicht. Interesse tonen in de klant of elkaar. Enthousiasme op de werkvloer is zeer belangrijk!... Lees verder »

Veelzijdig: van vele markten thuis

Veelzijdig: van vele markten thuis

Onze medewerkers zijn van alle markten thuis. Veelzijdig! Zo kun je het Poppe-team gerust omschrijven. De medewerkers vullen elkaar goed aan. En 'kan niet' bestaat niet. Als we iets niet weten, dan zoeken we naar een creatieve oplossing.... Lees verder »

Duurzame partner: in relaties en installaties

Duurzame partner: in relaties en installaties

Poppe Installatietechniek hecht waarde aan duurzame relaties. Met klanten, medewerkers, leveranciers en ketenpartners. Ook bij het personeel gaat Poppe Installatietechniek voor een duurzame relatie. Een fijne collegiale sfeer en een hecht team.... Lees verder »

Betrouwbare partner!

Betrouwbare partner!

Poppe Installatietechniek is een solide, serieuze partner met vakbekwame mensen. Open en eerlijk. Naar u als klant, personeel onderling en naar leveranciers. Een belangrijke kernwaarde, zodat u altijd op ons kunt u rekenen!... Lees verder »

Nieuws

Archief »
17-01-2019

Kansen in de installatietechniek. Ook voor jou!

Kansen in de installatietechniek. Ook voor jou!

Op woensdag 23 januari en 6 februari houdt Poppe Installatietechniek inloopavonden voor werkzoekenden. Wees welkom! Wij maken graag kennis en laten je onze mogelijkheden zien.... Lees verder »

15-01-2019

Uitnodiging Doedagen 2019

Uitnodiging Doedagen 2019

Tussen 12 en 31 januari 2019 openen verschillende bedrijven in de installatie- en elektrotechniek hun deuren voor het basisonderwijs. Zo ook Poppe Installatietechniek!... Lees verder »


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

CONTACT GEGEVENS

  • Poppe Installatietechniek
  • Adres Hulsterweg 75C, 4587 LG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.681243
  • Fax 0114.683264
  • Routebeschrijving

© Poppe Installatietechniek - KvK 58276130 - BTW NL852959709B01 | Colofon | Site map