Zorgt voor hét juiste binnenklimaat

Poppe Installatietechniek

Bericht omtrent nieuws Nefit Proline toestellen uit 2006-2009

10-01-2018

Op 9 januari berichtte RTL Nieuws over mogelijke gevaren met cv-ketels van het type Nefit TopLine die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009.  Volgens de twee experts die in opdracht van RTL onderzoek naar de ketels hebben uitgevoerd, vormt de warmtewisselaar in de ketel een risico. Dit onderdeel zou kunnen vervormen door de hitte en daardoor heet rookgas en koolmonoxide kunnen lekken.

Eerder, in Februari 2017 was er een terugroepactie omtrent dit toestel. De brander van het toestel diende bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt te worden vervangen.

Branchevereniging Uneto VNI en zo ook wij als installateur volgen dit nieuws uiteraard op de voet. De conclusies van het onderzoeksrapport worden serieus genomen en nader onafhankelijk onderzoek wordt gedaan. Vooralsnog hebben zowel wij als installateur, als de branchevereniging geen reden om te twijfelen aan de uitspraken van Nefit.

Nefit stelt dat de ketels met een vervormde warmtewiselaar eerder defect zijn, maar dat hierbij geen sprake van een veiligheidsrisico ontstaat. Volgens de fabrikant klopt het dat er bij de types een probleem kan ontstaan waarbij een deel van de warmtewisselaar door de hitte verbuigt. Als dit het geval is vervangt Nefit de verbogen wisselaar onder garantie.

De bevindingen van Nefit op een rijtje:

-Als de brander van het toestel is vervangen, geldt geen verhoogd veiligheidsrisico.
-Als een warmtewisselaar eventueel defect is, moet deze worden vervangen, maar dit vormt geen veiligheidsrisico.
-Er kan géén koolmonoxide (CO) vrijkomen uit het toestel als gevolg van een defecte wisselaar. Onafhankelijk onderzoek door KIWA heeft aangetoond dat ontsnapte rookgassen door de onderdruk binnen het (gesloten) toestel blijven en via het rookgasafvoerkanaal naar buiten worden afgevoerd.

Nefit is ervan overtuigd dat consumenten die regulier onderhoud laten plegen door een erkend installateur ervan uit kunnen gaan dat hun toestel veilig is, zelfs als een warmtewisselaar defect is.

Welke toestellen betreft het?

Het gaat om toestellen van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30kW, geproduceerd tussen 2006 en 2009.

Hoe kan ik zien welk toestel ik heb?
Controleer hiertoe de typeplaat bovenop het toestel. Het toesteltype vindt u bij ‘'Model'': begint het type met ‘'Nefit TopLine'' en bevat de cijferreeks linksboven de combinatie 06 (2006), 07 (2007) , 08 (2008) of 09 (2009), dan geldt de terugroepactie voor uw toestel.
> Klik hier voor een voorbeeld van het typeplaatje

Wat moet je doen?
Ben je in het bezit van zo'n TopLine toestel, ga dan na of de originele brander reeds vervangen is. Wanneer dit niet het geval is, dan adviseren wij u ten zeertse aan een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt waarbij tegelijkertijd de brander vervangen kan worden. De vervanging van de brander is kosteloos, De kosten voor de onderhoudsbeurt worden in rekening gebracht.
Daarbij willen we er op wijzen dat jaarlijkse regulier onderhoud belangrijk is. Een dergelijke controle brengt defecten en risico's aan het licht en zorgt er bovendien voor dat de installatie efficiënt en energiezuinig functioneert.

Wat doet Nefit om de gebruikers gerust te stellen? Meer info vind u op www.nefit.nl.
-Kosteloze vervanging van de brander tijdens het eerstvolgende reguliere onderhoud
-15 jaar garantie op de warmtewisselaar, waarbij de eerste 5 jaar incl. arbeidsloon en voorrijkosten.
-Inruilaanbod voor het oude Topline toestel, € 600,- of € 785,- incl. BTW bij aankoop van een nieuw Nefit toestel
-Consumenten cashback actie € 100,- bij elk nieuw Nefit toestel (geldig tot en met 28-02-2018)

Bij vragen hieromtrent bel of mail gerust.
We helpen u graag.

Team Poppe Installatietechniek
0114-681243 |


Uitgelicht

Archief »
Duurzame partner: in relaties en installaties

Duurzame partner: in relaties en installaties

Poppe Installatietechniek hecht waarde aan duurzame relaties. Met klanten, medewerkers, leveranciers en ketenpartners. Ook bij het personeel gaat Poppe Installatietechniek voor een duurzame relatie. Een fijne collegiale sfeer en een hecht team.... Lees verder »

Veelzijdig: van vele markten thuis

Veelzijdig: van vele markten thuis

Onze medewerkers zijn van alle markten thuis. Veelzijdig! Zo kun je het Poppe-team gerust omschrijven. De medewerkers vullen elkaar goed aan. En 'kan niet' bestaat niet. Als we iets niet weten, dan zoeken we naar een creatieve oplossing.... Lees verder »

Betrouwbare partner!

Betrouwbare partner!

Poppe Installatietechniek is een solide, serieuze partner met vakbekwame mensen. Open en eerlijk. Naar u als klant, personeel onderling en naar leveranciers. Een belangrijke kernwaarde, zodat u altijd op ons kunt u rekenen!... Lees verder »

Wij zijn zeer betrokken!

Wij zijn zeer betrokken!

Poppe Installatietechniek staat dichtbij de klant. Dat vinden we belangrijk. Korte lijntjes en persoonlijk contact. Ook steunen wij lokale initiatieven zoals sportverenigingen en evenementen. Er heerst teamspirit binnen het bedrijf. Dat is voelbaar!... Lees verder »

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Elke dag weer willen we klanten, leveranciers én elkaar inspireren om samen het beste eruit te halen. Een positieve instelling en een glimlach op ons gezicht. Interesse tonen in de klant of elkaar. Enthousiasme op de werkvloer is zeer belangrijk!... Lees verder »

Nieuws

Archief »
04-10-2018

Van achterkant sigarenkistje naar virtual reality

Van achterkant sigarenkistje naar virtual reality

30 geleden werd soms letterlijk geschetst op de achterkant van een sigarenkistje. Nu biedt de computer eindeloze mogelijkheden. Bij de allernieuwste ontwikkelingen kunnen de werkzaamheden zelfs al getoond worden middels virtual reality.... Lees verder »

28-09-2018

Finalist van de MVO-prijs!

Finalist van de MVO-prijs!

Poppe Installatietechniek is één van de drie finalisten van de MVO-prijs Zeeuws-Vlaanderen. Hier zijn we ontzettend trots op.... Lees verder »


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

CONTACT GEGEVENS

  • Poppe Installatietechniek
  • Adres Hulsterweg 75C, 4587 LG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.681243
  • Fax 0114.683264
  • Routebeschrijving

© Poppe Installatietechniek - KvK 58276130 - BTW NL852959709B01 | Colofon | Site map