Zorgt voor hét juiste binnenklimaat

Poppe Installatietechniek

Afdeling onderhoud altijd in beweging!

Een afwisselende job

02-03-2018

Mijn functie heet met een mooie naam ‘Manager Technisch Beheer'. Ik leid de afdeling service en onderhoud. Deze serviceafdeling bestaat uit 2 collega's op kantoor: Jacqueline en Marga. Zij verzorgen de planning en administratie. Verder 5 onderhoud/servicemonteurs (Randolph, Olaf, Kim, Addy en Tonnie) die onderhoud en service aan o.a. cv ketels, ventilatie-installaties en airconditioningsinstallaties verlenen. Ook hebben we nog 6 montagemonteurs, die 1x per 11 weken storingsdienst ‘draaien'.

Vraagbaak collega's

Ik ben de vraagbaak van deze 13 collega's. Dit kan gaan over het bestellen van onderdelen, het maken van calculaties en offertes die uit het onderhoud en service volgen. En natuurlijk bied ik hulp indien een collega een moeilijke casus tegenkomt.

Wat doe ik precies?

Ik ben actief bezig met het verwerven en uitbreiden van onze zakelijke onderhoudscontracten. Deze contracten kunnen bestaan uit een paar toestellen. Maar ook een contract van meer dan honderd toestellen behoort tot de mogelijkheden!

Sneller schakelen door digitale werkbon

Sinds begin 2015 werken onze 5 onderhoudsmonteurs met een digitale werkbon bij onze klanten. Hiervoor hebben ze een iPad ter beschikking waar de werkopdrachten op te zien zijn. Het grote voordeel hiervan is dat we op kantoor direct de bevindingen van de monteur kunnen zien. Op de digitale werkbon worden de waarden van de metingen en de status van de cv-ketel ingevuld. Ook worden foto's van de cv-ketel, thermostaat en rookgasafvoer gemaakt, zodat het type cv-ketel, opstelruimte, type thermostaat en type rookgasafvoer voor de volgende bezoeken bekend zijn. Moet een cv-ketel worden vervangen? Dan is een opname ter plaatse niet meer nodig, maar kunnen we direct een voorstel verstrekken.

Cursussen en studies

De techniek staat niet stil! Wij krijgen altijd de gelegenheid om cursussen en studies te volgen. Dit kan variëren van een dagcursus zoals onlangs de VRV-cursus die onze airco-onderhoudsmonteurs hebben gedaan. Maar dit kunnen ook meerjarige opleidingen zijn. Onlangs zijn we naar de VSK beurs, de grootste installatievakbeurs van Nederland, geweest. Alle noviteiten zijn hier te zien. Eén noviteit wil ik eruit lichten.

Koppelen rookgasanalysemeter en administratie

Het controleren en meten van de CO, CO2, O2 wordt met behulp van een rookgasanalysemeter gedaan. De hieruit komende waarden worden genoteerd op de digitale werkbon. Er is een koppeling tussen de programma's van de rookgasanalysemeter en ons administratieprogramma, waardoor de waarden direct gekoppeld worden aan de desbetreffende werkbon. Het laten koppelen van deze programma's is een nieuwe mogelijkheid waar ik dan mee aan de slag ga. Ik moet Euro-Index (rookgasanalysemeter) en Syntess (administratieprogramma) benaderen. Zodra de koppeling geregeld is, zal dit tijd schelen bij het invoeren van de digitale werkbon.

Focus: jaarplanning

De planning op onze afdeling is continue in beweging. Hierbij zijn we afhankelijk van een aantal factoren zoals het weer, het aantal, de complexiteit en de locatie van de storingen die we binnen krijgen. De periodes van kou zoals de afgelopen weken geven direct drukte op de afdeling. Er moet dan geschakeld worden. En dan doen we graag. Mijn taak ligt ook bij het creëren van inzicht. Hoe ziet de jaarplanning eruit? Hoe kunnen we de historie van de afgelopen jaren gebruiken als tool voor inzichten voor de komende jaren? Kunnen we hiermee de planning nóg efficiënter inrichten? Met als doel onze flexibiliteit behouden. We vinden het belangrijk om de klant snel van dienst te zijn bij het melden van een storing.

Een afwisselende job! Waardoor mijn functie Manager Technisch Beheer me op het lijf is geschreven.

Een vriendelijke groet,

Wilko Broekhoven


Uitgelicht

Archief »
Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Enthousiast! Werken met passie en plezier.

Elke dag weer willen we klanten, leveranciers én elkaar inspireren om samen het beste eruit te halen. Een positieve instelling en een glimlach op ons gezicht. Interesse tonen in de klant of elkaar. Enthousiasme op de werkvloer is zeer belangrijk!... Lees verder »

Betrouwbare partner!

Betrouwbare partner!

Poppe Installatietechniek is een solide, serieuze partner met vakbekwame mensen. Open en eerlijk. Naar u als klant, personeel onderling en naar leveranciers. Een belangrijke kernwaarde, zodat u altijd op ons kunt u rekenen!... Lees verder »

Duurzame partner: in relaties en installaties

Duurzame partner: in relaties en installaties

Poppe Installatietechniek hecht waarde aan duurzame relaties. Met klanten, medewerkers, leveranciers en ketenpartners. Ook bij het personeel gaat Poppe Installatietechniek voor een duurzame relatie. Een fijne collegiale sfeer en een hecht team.... Lees verder »

Wij zijn zeer betrokken!

Wij zijn zeer betrokken!

Poppe Installatietechniek staat dichtbij de klant. Dat vinden we belangrijk. Korte lijntjes en persoonlijk contact. Ook steunen wij lokale initiatieven zoals sportverenigingen en evenementen. Er heerst teamspirit binnen het bedrijf. Dat is voelbaar!... Lees verder »

Veelzijdig: van vele markten thuis

Veelzijdig: van vele markten thuis

Onze medewerkers zijn van alle markten thuis. Veelzijdig! Zo kun je het Poppe-team gerust omschrijven. De medewerkers vullen elkaar goed aan. En 'kan niet' bestaat niet. Als we iets niet weten, dan zoeken we naar een creatieve oplossing.... Lees verder »

Nieuws

Archief »
29-08-2018

Véél meer dan toekomstgerichte installaties!

Véél meer dan toekomstgerichte installaties!

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is zóveel meer dan alleen de toekomstgerichte installaties binnen de gebouwde omgeving. Het zit in grote dingen, maar ook in heel veel kleine dingen. Het is iets van ons allemaal.... Lees verder »

12-07-2018

Genomineerd voor de MVO prijs!

Genomineerd voor de MVO prijs!

Genomineerd. Dan willen we winnen ook! Stem je op ons? Ga snel naar de website van MVO prijs om te stemmen. Op onze eigen website leggen we graag uit op welke manier wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Alvast bedankt!... Lees verder »


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

CONTACT GEGEVENS

  • Poppe Installatietechniek
  • Adres Hulsterweg 75C, 4587 LG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.681243
  • Fax 0114.683264
  • Routebeschrijving

© Poppe Installatietechniek - KvK 58276130 - BTW NL852959709B01 | Colofon | Site map